ZIUA 1 Bucuresti – Campina – Sinaia – Busteni – Bran 190 km

1. Castelul Iulia Hasdeu din Campina, Judetul Prahova, este cunoscut sub denumirea de „Templul Spiritului”. La 97 de kilometri spre nord de Bucuresti, in orasul Campina, scriitorul si istoricul roman Bogdan Petriceicu Hasdeu a construit intre anii 1893 si 1896 palatul pe care l-a dedicat memoriei fiicei sale. In anul 1888, la varsta de numai 19 ani, Iulia a murit din cauza tuberculozei.

 

https://www.infoghidromania.com/castel_iulia_hasdeu_campina.html

Adresa : Campina, B-dul Carol I nr. 199, Telefon: 0244.335.599; 0244.335.598,

Program vizitare: zilnic 9:00 – 17:00, luni inchis.

 

 

2. Castelul Peleș din Sinaia – a fost construit la inițiativa primului Rege al României, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafață de 24 de km în anul 1874, an în care, din inițiativa suveranului, comuna primește numele de Sinaia. Un an mai târziu, în centrul localității sunt construite primele case boierești, iar în 1876 începe construirea căii ferate Ploiești – Predeal, care străbate și Sinaia. Concomitent, între anii 1873 şi 1875 a fost edificată fundația castelului Peleș. Ceremonia de punere a pietrei de temelie a reședinței a avut loc într-un cadru festiv la 10/22 august 1875.

 

https://peles.ro/

Adresa : Sinaia, Aleea Peleșului 2, luni si marti inchis.

 

 

3. Castelul Cantacuzino din Bușteni de o mare valoare arhitectonică, istorică, documentară și artistică, a fost construit în 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), fost ministru al României între 1899-1900, 1904-1907. Castelul, construit în stil neoromânesc, este înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre cascade, fântâni arteziene și grotă. Edificiul a fost realizat în piatră și cărămidă după planurile arhitectului Grigore Cerchez și se întinde pe o suprafață de 3148 mp.

 

http://www.cantacuzinocastle.com/

Adesa Bușteni, Str. Zamorei, Nr.1, zilnic 09.00 – 21.00.

 

 

4. Castelul Bran – situat la 30 km de Brașov, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, Castelul Bran este un important monument national si punct de reper al turismului din Romania, datorita atat frumusetii lui, a peisajului, cat si a legendei contelui Dracula. Prima atestare documentara a Castelului Bran este actul emis la 19 noiembrie 1377 de Ludovic I d’Anjou prin care brasovenii primeau privilegiul de a construi Cetatea „cu munca si cheltuiala lor proprie”.

http://www.castelulbran.ro

Adresa: Str. General Traian Mosoiu, nr. 24, Bran.Program: luni: 12 – 16, marți–duminică: 9 – 16.

  • Cazare la Vampire Camping Bran detine 60 de locuri pentru rulote si este dotat cu prize si utilitati sanitare.

https://vampirecamping.ro/

ZIUA 2 Bran – Fagaras – Sibiu – Hunedoara 270 km

5. Cetatea Făgăraș – Complexul feudal de la Fagaras, a carui constructie a inceput la sfarsitul secolului al XIV-lea si se continua, prin adaugari succesive, pana lamijlocul secolului al XVII-lea, a fost precedat de-o fortificatie din lemn, inconjurata cu un sant si val de pamant, atestata arheologic pentru secolul al XII-lea.

 

http://www.info-fagaras.ro/program-muzeu-cetatea-fagarasului.php

Adresa: Strada Mihai Viteazul 1, Făgăraș, program marți – vineri, 8:00 – 18:00; sâmbătă – duminică, 10:00 – 18:00; luni, închis.

 

6. Castelul Corvinilor din Hunedoara cunoscut ca resedinta a familiei Corvin, ocupa locul unei cetati donate de regele Sigismund de Luxemburg lui Voicu Hunyadi in anul 1409, insa cel care a demarat constructia actualului castel este fiul acestuia, Iancu de Hunedoara – voievod al Transilvaniei in perioada anilor 1441-1456 si erou al victoriei asupra turcilor in 1456 la Belgrad.

http://www.castelulcorvinilor.ro/

Adresa: Strada Castelului 1-3, Hunedoara. Program: luni – 12:00-20:30, marti – duminica 9:00-20:30.

  • Cazare la Campingul Ledo pe malul lacului Cincis amplasat intr-o zona minunata, dotat cu utilitati de strictul necesar si preturi foarte bune pentru campare.

https://www.facebook.com/search/top/?q=camping%20ledo&epa=SEARCH_BOX

ZIUA 3 Hunedoara – Bontida – Cetatea de Balta 310 km

7. Castelul Bunffy de la Bonțida, cunoscut ca Versailles-ul Transilvaniei, este un ansamblu arhitectonic construit de familia Bánffy în comuna Bonțida, județul Cluj. Construcția a fost concepută să aibă forma literei ”L”, fortificată cu ziduri de incintă dispusă în formă de dreptunghi cu turnuri de poartă înalte la intrare. Castelul Banffy a devenit şi cunoscut în ultimii 5 ani, deoarece aici este organizat festivalul Electric Castle la care participă anual zeci de mii de oameni.

 

https://cluj.com/locatii/castelul-banffy-bontida/

http://www.heritagetraining-banffycastle.org/index.php/en/

Adresa: str. Stefan Emilian, 407105 Bontida, Cluj. Program zilnic între orele 9:00-19:00

 

8. Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Balta a fost construit în perioada 1570-1580, în partea de nord-est a localității, și a fost refăcut radical de contele Ștefan Bethlen, între 1615-1624, după modelul castelului Chambord din Franța, cunoscut datorită unei foarte distincte arhitecturi renascentiste franceze.

În prezent, imaginea castelului este asociată cu vinul Jidvei. Este proprietate privată, dar se poate vizita la cerere, contactând compania în prealabil pentru a obţine permisiunea de a vizita – Irina Incze 07442042293.

Grupul trebuie sa fie alcatuit din min.10 pesoane, pe langa vizitarea castelului si a cramei, se poate face si degustarea vinurilor Jidvei.

https://www.jidvei.ro/ro/noutati/campania-weekend-la-castelul-bethlen-haller

https://www.welcometoromania.ro/DN14a/DN14a_Cetatea_de_Balta_Castelul_Bethlen_r.htm

Adresa: Balta Alba, Jud. Alba.

  • Cazare off camping in zona catelului.

ZIUA 4 Cetatea de Balta – Sighisoara – Brasov – Ploiesti – Fintesti 350km

Pe valea râului Târnava Mică, în una din cele mai vechi regiuni viticole ale Transilvaniei, vei găsi crama Villa Vinéa. Crama este situată in localitatea Mica din judetul Mures, la 60 Km de Sighișoara si la 58 km de Biserica fortificată din Biertan.

Rezervare în prealabil. Grupuri între 2 si 30 persoane

https://www.revino.ro/turism-viticol/crame/crama-villa-vinea-vin-degustare-mures-sighisoara-turism-viticol-enoturism-romania-transilvania.html

  • Crama La Certa din Fintesti Buzau la 50 km de Ploiesti. In centrul domeniului LacertA se afla Conacul Dorobantu, opera arhitectului Ion Mincu. Construit in 1901 si renovat in 2005 conform planurilor originale, mostra de arhitectura neo-romaneasca priveste de la inaltime dealurile din jur, pline-ochi cu vita de vie.

https://www.lacertawinery.ro/degustare-de-vinuri.html